Belföld

Versenyképesek lesznek a magyar szoftverek Ázsiában

Kedvező fogadtatásra számíthatnak a magyar szoftvergyártó cégek az ázsiai piacon. A Magyar-Indonéz Üzleti Fórum egymás piacainak megismerését, az együttműködési lehetőségek feltárását segíti majd.

Ázsiai informatikai üzleti kapcsolatok lehetőségeiről tárgyalt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a Sigma nevű német-indonéz vállalat delegációjával hétfőn Budapesten. A tárgyalásokon magyar informatikai cégek is részvettek, és felvették a kapcsolatot leendő távol-keleti partnerükkel.

A Magyar-Indonéz Üzleti Fórum létrehozását megerősítette a Lothar Spath-tal, a cég elnök-vezérigazgatójával, korábbi baden-würtenbergi tartományi miniszterrel folytatott beszélgetés. Spath utalt arra, hogy a jövőben Magyarország EU-támogatásokkal is erősítheti az ázsiai országokkal, illetve vállalatokkal közösen indított projekteket. Az elnök-vezérigazgató a német tapasztalatok átadásával, valamint a technikai háttér biztosításával támogathatja a magyar informatikai vállalkozásokat az ázsiai lehetőségek kiaknázásában – fogalmazott Kovács Kálmán.

A miniszter a legnagyobb lehetőséget az információtechnológia területén a magyar szoftverek értékesítésében látja. Szerinte a magyar cégek testreszabottabb programokat képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak, mint az uniós, vagy akár tengerentúli versenytársaik.

Magyarország Japánnal és Dél-Koreával ápol aktív kapcsolatokat információtechnológiai téren. A kormány jelenleg az indiai és kínai üzleti kapcsolatok intenzifikálása végett készít elő együttműködési megállapodást – tudtuk meg Fábián Ildikótól az Informatikai és Hírközlési Minisztérium sajtóreferensétől. A Magyar-Indonéz Üzleti Fórum létrehozásával kapcsolatos részletekről Kovács Kálmán Hatta Rajusa indonéz kutatási és technológiai miniszterrel folytat majd tárgyalásokat szeptember 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik