Belföld

A Ringa szabadságra küldte a sertésvágó és -daraboló munkásokat

A Ringa Húsipari Rt. ezúton jelenti be, hogy a 2003. január 1-től 2003. július 31-ig terjedő időszakban több mint egymilliárd forint veszteséget szenvedett el, aminek fő oka a magas hazai alapanyagárak mellett működtetett sertésvágó és -daraboló tevékenység folytatása volt.

A Vágóállat és Hús Terméktanács (VHT) árbizottsága az „U” minőségű élősertés kilogrammonkénti felvásárlási árát 2003. szeptember 1-jétől 250 forintra emelte, ugyanakkor mint ismeretes, a VHT korábbi tájékoztatása szerint a Terméktanács támogatási alapja 2003. június 31-re kiürült.

A Ringa Rt. menedzsmentje a jelenlegi hazai piac- és árszabályozás mellett a társaság sertésvágó és -daraboló tevékenységének gazdaságossági alapjait nem látja biztosítottnak. A tevékenység folytatása következtében felmerülő további veszteségek minimalizálása érdekében 2003. szeptember 1-jei hatállyal a kiírt pályázatok eredményhirdetéséig a Ringa vágó és daraboló tevékenységét ez idáig ellátó munkavállalókat a menedzsment felmentette a további munkavégzés alól.

A döntés ismertetésekor dr. Tóth Ervin vezérigazgató tájékoztatta az érintett mintegy háromszáz kapuvári munkavállaló vezetőit és az üzemi szakszervezet képviselőit, hogy a felmentés ideje alatt a vállalat változatlanul tovább folyósítja minden munkavállalójának munkabérét és az érintettek munkaviszonya továbbra is fennmarad. A vezérigazgató hozzátette, hogy a döntés nem érinti a húskészítmények gyártását végző munkavállalókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik