Belföld

Feljelentés az Oktatási Minisztérium tavalyi beruházása ügyében

Visszaéléseket gyanít az Oktatási Minisztérium (OM) a budapesti Hallgatói Információs Központ tavalyi beruházásánál, ezért hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt feljelentést tett - olvasható a Magyar Hírlapban.

Az ügyben érintett Multinova Kft. egykori ügyvezetője volt egyébként az, aki korábban panaszt tett az adatvédelmi biztosnál, mert állítása szerint elbocsátása után a minisztériumban elolvasták az e-mailjeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati főosztálya augusztus eleje óta nyomoz az OM egyik cége, a Multinova Kft. ügyében. A szaktárca ismeretlen tettes ellen tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Magyar Hírlap információi szerint a feljelentés nagyobb része a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ és Könyvtár (HIK) beruházása során elkövetett szabálytalanságokat, másik része a projektet irányító Multinova Kft. napi gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat tartalmazza.

A diákközpont terve még a tárca előző vezetése idején fogalmazódott meg. A HIK-et nagy viták után a Reviczky utcából elköltöztetett Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár helyén alakították ki másfél milliárd forintos beruházással. Az intézmény tavaly december közepén nyílt meg 13 olvasóteremmel és 300 számítógépes terminállal.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik