Belföld

Megelőzte a tv2 az RTL Klubot

Az elmúlt héten a tv2 négy százalékpontosra növelte előnyét a teljes napra vetítve, főműsoridőben azonban – ugyanilyen mértékben – továbbra is az RTL Klub vezet a 18-49-es korosztályban. Az MTV közönségaránya főműsoridőben 13 százalék volt.

Az RTL Klub a Barátok Közt nélkül is őrzi 36 százalék körüli közönségarányát, míg a tv2 változatlanul 32 százalékon áll. A főműsoridő kezdetét jelző két program közti különbség kissé csökkent: a “Legyen Ön is milliomos” a 18-49 éves korosztályra vetített 11 százalékos nézettséget, míg a vele szemben futó Hárman Párban nézettsége 10-11 százalék között mozgott.

A koraesti műsorsávban szerda kivételével a nézők az Aktívot választották a Fókusszal szemben, az MTV-n a Borostyán című sorozat közönségaránya 15 százalék között mozgott.

A délutáni sorozatok küzdelmében tovább erősödött a tv2 két sorozata: a Jó barátok 50 százalék körüli, a Betty, a csúnya lány epizódjai stabilan 50 százalék feletti közönségarányt értek el.

Ezzel szemben az RTL Klubon a Vészhelyzet ismétlései 25 százalék körüli, az előtte sugárzott Bohóc című német sorozat csupán 20 százalék körüli közönségarány mellett futott.

A koraesti hírműsorok közötti versenyen is erősödött. A tv2 Tények című műsorát szerda kivételével többen nézték, mint az RTL Híradóját. A A közszolgálati Híradó nézettsége 3 százalék körül alakult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik