Belföld

Termőföldalapú jelzáloghitelezésbe kezd a Postabank is

A Termőföld alapú jelzáloghitelezésről szóló megállapodást írt alá a Postabank (PB) és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) - jelentette be sajtóközleményében a Postabank Rt.

A megállapodás értelmében 2003 szeptemberétől a Postabank fiókjaiban is hozzáférhető lesz a termőföld alapú jelzáloghitel. A jelzálogként felajánlott termőföld vagyonértékelését a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet listáján szereplő szakemberek végzik.

A Postabank az EU-csatlakozást követően a termőföldek árának emelkedését várja – áll a közleményben. A PB a mezőgazdasági termelők finaszírozásában szerepet vállaló bankok sorában az 5-6. helyen áll, több ezer ilyen ügyféllel és közel 15 milliárd forintos hitelállománnyal rendelkezik.


 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.