Belföld

Egy év alatt 130 millió dollárt költöttek a magyarok Visa-kártyáikkal

A 2003 áprilisával záruló egy év alatt 129 millió dollárt - 29,5 milliárd forintot - költöttek Visa-kártyáikkal a magyarok külföldön, ami 31 százalékos növekedés az egy évvel korábbi, hasonló időszakkal összehasonlítva - tette közzé a Visa International.

A 2003. áprilissal befejeződő egy év alatt közel 200 ezerrel több tranzakciót bonyolítottak le a magyarok külföldön s a tranzakciók száma ez alatt az egy év alatt elérte az 1,18 milliót. A Visa-kártyával lebonyolított költések általában július-augusztusban a legmagasabbak: 2002-ben a Visa-kártya tulajdonos magyarok ebben a két hónapban 25 millió dollárt – 5,7 milliárd forint – költöttek el kártyájukkal külföldön.

A Visa-kártya tulajdonosok körében az USA a legnépszerűbb úti cél: a 2003 áprilisával zárult évben 17 millió dollárt költöttek el az USA-ban, míg a második-harmadik helyezett Ausztria-Németországban összesen 12 millió dollárral. A tíz közép-kelet-európai ország közül Szlovákia volt a legnépszerűbb, ott 3,5 millió dollárt – 804 millió forintot – költöttek el a többnyire síparadicsomokat látogató magyarok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik