Belföld

Profitfigyelmeztetést bocsátott ki a Pannonplast

A Pannonplast Rt. az első félévben tapasztalt igénycsökkenés és a fellendülés elmaradása miatt éves árbevételi tervét 27 milliárd forintra módosította a korábban közzétett 28,6 milliárd forinttal szemben - tette közzé a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az éves nettó eredmény nagyban függ a forint-árfolyam változástól, és az ebből fakadó hitel átértékelés alakulásától – áll a kiadott tájékoztatóban. Korábban 588 millió forint nettó nyereség tervet hozott nyilvánosságra a Pannonplast.

A legnagyobb kereslet-csökkenés az építőiparon belül a műanyag csövek piacán jelentkezett – áll a cég tájékoztatásában, amely szerint a második féléves előrejelzések kedvezőbbek az első félévinél, de még mindig nem érik el a korábbi évek átlagát.

A Pannonplast szerint hasonló mértékű értékesítési nehézségekkel kellett megküzdeni a fröccstechnológiai üzletágnak, ahol fő feladatként a korábban eltávozott nagy vevők miatt kiesett árbevételt kellett pótolni.

A cég tájékoztatása alapján az első félévben olyan mennyiségű forgalom és eredmény esett ki, amit a jónak ígérkező második félév nem tud teljes egészében kompenzálni. A készpénztermelő képességet (EBITDA) 3,5 milliárd forintra becsüli a cég vezetése.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik