Belföld

A Pannon-Flax félévi nyeresége 60,5 millió forint

A Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. 60,5 millió forintos adózott eredményt ért el az idei év első felében, ez 10,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

A társaság csütörtökön közölte a magyar számviteli szabályok (HAS) szerint készült, konszolidált, nem auditált gyorsjelentését.

Csoportszinten az értékesítés nettó árbevétele 1,938 milliárd forint volt az első félévben, 11,4 százalékkal több mint egy évvel korábban. A belföldi értékesítés árbevétele 8,3 százalékkal nőtt 2002 első feléhez viszonyítva és elérte az 1,433 milliárd forintot. Az export árbevétel 505,1 millió forintot tett ki, ami 21,4 százalékos bővülés a bázishoz képest.

A csoport üzemi eredménye a bázisidőszaki 82,8 millió forintról 155,8 millió forintra nőtt, a Pannon-Flax Rt. üzemi eredménye 87,1 millióról 152,0 millió forintra emelkedett. A jelentés szerint a kedvező üzemi eredmény a belföldi és az export értékesítés növekedésének, a termelékenység, a minőség és a hatékonyság javulásának eredménye.

Az értékesítés közvetlen költsége 1,2 százalékkal nagyobb mértékben növekedett az árbevétel növekedésénél a gyapot, a fonalárak és a forint árfolyamának emelkedése miatt, értéke 1,092 milliárd forint volt, 12,6 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A forint árfolyamának változása miatt a devizaállományra 90 millió forintos árfolyamveszteséget számoltak el. A Pannon-Flax az év második felében az első félévhez hasonló mértékű árbevételre számít. A jelentés szerint a tervezett beruházásokból 240 millió forint értékű szövödei fejlesztés júliusban már megvalósult, ez a második félévben várhatóan tovább javítja a vállalat termelékenységi és minőségi eredményeit.

A Pannon-Flax Rt. jegyzett tőkéje nem változott az előző év első félévéhez viszonyítva, 2,232 milliárd forint maradt. Konszolidált saját tőkéje azonban 16,3 százalékkal csökkent, 3,523 milliárd forint volt június végén.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak, utolsó záró ára 620 forint volt. Az elmúlt egy évben a papírok 500 és 700 forint közötti árfolyamon cseréltek gazdát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik