Belföld

OBI áruházat vesz át a Praktiker

Praktiker név alatt fog megnyílni az OBI egyik áruháza a németországi Rendsburgban még idén decemberben. Ezzel a Praktiker a vállalat történetében először közvetlenül veszi át egyik konkurense áruházát, és folytatja azt tovább saját neve alatt.

Az OBI központja röviddel ezelőtt bejelentette, hogy a rendsburgi Eiderparkban lévő 2000-ben megnyitott, több mint 8000 négyzetméteres áruházukat 2003. október 23-án végleg bezár-ja. A Praktiker ezen a településen már 1990 óta képviseltette magát egy 3700 négyzetméteres áruházzal, amelyet a tervek szerint bérbe adnak. A Praktiker így módosította korábbi elképzeléseit, hogy ott egy nagyobb új áruházat építsen.

A Praktiker további terjeszkedésben gondolkodik Magyarországon, illetve Kelet-Európában is. Az új román áruházak indulását és az eladóterek kialakítását a budapesti regionális központból segítik. A nyár végén nyílik meg Bukarestben (Románia) a második Praktiker áruház. Bulgáriában 2004 közepén nyitja meg kapuit az első Praktiker telephely. Magyarországon 2-3 új áruház megnyitása várható 2006-ig.

A Praktiker AG Európában a barkácsáruház-piac vezető vállalkozásai közé tartozik, a Praktiker Kft. Magyarországon piacvezető. Az anyavállalat jelenleg 342 áruházat tart fenn, hazánkban 14 működik. 2002-ben a Praktiker AG 2,6 milliárd euró nettó forgalmat ért el. A Németországon kívüli forgalom 15,4 százalékát a magyar lánc adta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik