Belföld

Egyesült erővel az internet-biztonságért

Az internet biztonságának növelésre együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF).

A HíF közleménye szerint a szervezetek közösen támogatják a magyarországi internet biztonságosságát növelő kezdeményezéseket. Az együttműködés elsődleges célja, hogy az internet használat biztonságának elősegítése érdekében a szervezetek összehangolják tevékenységüket.

Az aláírók szerint ugyanis az internet használat, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés terjedésének egyik jelentős gátja az, hogy a világháló biztonsága még nincs olyan szinten, amely elvárható volna egy, a társadalom által széles körben használt eszköztől.

Az aláírók szerint az internet csak akkor lesz biztonságosabb, ha az összes érintett szereplő tesz érte. A közlemény szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt az internet szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok száma: 2003 első negyedévében 123 internet-használattal kapcsolatos bejelentés érkezett a HíF területi hivatalának irodáiba.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik