Belföld

K&H: megmarad a bankcsoport brókercége

A K&H Equities magyar és nemzetközi tulajdonosai továbbra is elkötelezettek brókercég mellett, s a bankcsoport e tevékenységét a jövőben is fenn akarják tartani - közölte a K&H bank hétfőn.

A K&H Equities célja az, hogy amint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) lehetővé teszi, ismét teljes körűen és szabályosan folytassa tevékenységét – tartalmazza a közlemény. A pénzintézet hangsúlyozza: a K&H Equities az elmúlt években a piac első három legeredményesebb szereplőjévé vált, jelenleg is közel 4 ezer hazai és nemzetközi ügyféllel áll kapcsolatban.

“A nemrégiben feltárt szabálytalanságok a K&H Equities-nél kizárólag egy üzletágat, azon belül is csak egy befektetési tanácsadó ügyfeleit, vagyis 60-70 vállalatot és vagyonos magánembert érint” – szögezik le a közleményben. A bankcsoport és az Equities más ügyfeleit a szabálytalanságok semmilyen módon nem érintik, őket kár nem érhette – teszik hozzá.

A bank tájékoztatása szerint a K&H Equities továbbra is folytatja a szabálytalan befektetési tanácsadói tranzakciók által esetlegesen érintett ügyfelekkel az egyeztetéseket, azokat legkésőbb augusztus 31-ig lezárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik