Belföld

Másfél hónap csúszással elindult a Vodafone Internet Plusz

Elhárultak a technikai problémák, így a Vodafone Internet Plusz a rövid tesztperiódus után hivatalosan is elindult.

A Vodafone Internet Plusz e adatátviteli sebesség növekedést biztosít böngészés, E-mail küldés/fogadás vagy éppen egy fájl letöltéséhez. A felhasználók az Internet felgyorsulása mellett az átvitt adatmennyiség csökkenését is tapasztalják, ami egyúttal költségmegtakarítást jelenthet forgalom alapú számlázás esetén.

A Vodafone Internet Plusz minden Vodafone Internet felhasználó számára elérhető, amely magában foglal egy ingyenes szoftvert, amelyet a Vodafone weboldaláról lehet letölteni, s a számítógépre telepítés után a program automatikusan elindul az Internethez való kapcsolódás során.

A Vodafone egy független szervezetet, a TÜV-öt kérte fel összehasonlító mérés elvégzésére, amelynek lapján a Vodafone Internet Plusz megoldás legalább 63%-kal gyorsabbnak bizonyult, mint a többi magyarországi mobilszolgáltató által nyújtott GPRS Internet hozzáférés.

A szolgáltatás havidíja legfeljebb 200 MB adatforgalmat bonyolító ügyfelek számára bruttó 3125 forint. Akinek 200 MB-nál nagyobb az adatforgalma, annak kiegészítő sávos díjakat kell fizetnie: 200 és 500 megabájt között további bruttó 3875 forintot, 500 megabájt és 1 gigabájt között még további 6 ezer forintot (azaz ekkor már 13. ezer forint a havi díj).

1 gigabájt feletti adatforgalom esetén minden megkezdett 1 gigabájt bruttó 17 ezer forintba kerül. A cég számításai szerint az ügyfelek 90 százaléka számára a jelenlegi használati szokások mellett nem következik be árváltozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik