Belföld

K&H: folyik a számlarekonstrukció, kisbefektetők nem károsodtak

A K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok egyetlen olyan kisbefektetőt sem érintenek, akik nem közvetlenül Kulcsár Attilával álltak kapcsolatban - közölte a Kereskedelmi és Hitelbank szerdán az MTI-vel. "Így olyan ügyfelek, akik Kulcsár Attilával nem álltak kapcsolatban, nem lehetnek károsultjai a szabálytalan befektetési tanácsadói tranzakcióknak" - áll a pénzintézet közleményében.

A közlemény szerint a szabálytalan ügyletek csak a brókercég egy üzletága, a befektetési tanácsadói üzletág, azon belül egy tanácsadó, Kulcsár Attila ügyfeleit, azon belül is egy szűk kört – maximum 60-70 ügyfelet – érintenek. A közleményben hangsúlyozzák: a bankcsoport és a bank brókercége, a K&H Equities semmilyen más ügyfelét az ügy nem érinti.

“A belső vizsgálat jelenlegi állása megerősíti, hogy a szabálytalan befektetési tanácsadói ügyletek esetleges érintettjeinek száma – korábbi tájékoztatásunknak megfelelően – továbbra is csak 60-70” – szögezik le a közleményben. A pénzintézet közlése szerint a belső vizsgálat jelen pillanatig
nem tárt fel újabb esetlegesen érintett ügyfelet, valamint a brókercéghez ilyen megkeresések a mai napig nem érkeztek.

A közlemény szerint az esetlegesen érintett ügyfelekkel történő számlegyeztetések folyamatosak. A bank célja, hogy a betételhelyezéstől kezdve a mai napig történt befektetéseket, azok hozamait, a kifizetéseket, a befektetésekhez kapcsolódó valós értékpapír és pénzmozgásokat rekonstruálják. Az ügyfelenkénti valós követelések K&H Equities általi megállapítására csakis a számlarekonstrukciót követően kerülhet sor.

A tájékoztatás szerint az ügyfelenkénti számlarekonstrukciók jelenleg is folynak. Kulcsár Attilát, a K&H Equities Rt. befektetési tanácsadóját több milliárd forintos sikkasztással gyanúsítják. A K&H korábban tett feljelentése alapján kiderült, hogy a brókercég elmúlt négy-öt évi tevékenységében több olyan tranzakciót bonyolítottak le, amelyek nem feleltek meg az ügyfelek rendelkezéseinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik