Belföld

Stagnálást, esetleg kis emelkedést várnak a BÉT-en

Stagnáló vagy kissé emelkedő árfolyamokat várnak kedden a budapesti részvénypiacon a tőzsdei szakemberek. A BUX hétfőn 24 pontos emelkedéssel, 8148 ponton nyitott.

Pletser Tamás, az ERSTE Bank Befektetési Rt. elemzője nem vár lényeges ármozgásokat, véleménye szerint az előző napi árszinteken folyhat a kereskedés. Hozzátette, hogy délután az Amerikában megjelenő júliusi fogyasztói bizalomindex befolyásolhatja az európai piacokat.

Káldi László, a Raiffeisen Értékpapír Rt. üzletkötője szerint optimista a hangulat, így a hétfőinél valószínűleg kisebb mértékben, de folytatódhat az emelkedés. A forgalom azonban várhatóan továbbra is mérsékelt marad.

Gyenge nyitást várnak az európai tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden gyengén nyitnak. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 3 pontos veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 6 pontos veszteséggel indulhat hétfőn.

Kedd reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései lefelé mutattak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 2 ponttal csökkent, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 1,00 pontot vesztett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik