Belföld

Csökkent a McDonald’s profitja

Az elemzői várakozásokkal összhangban profitjának csökkenését jelentette a világ legnagyobb gyorséttermi lánca, az amerikai McDonald's a második negyedévről, amit az emelkedő költségekkel magyaráztak.


A vállalatnak szembe kell néznie az erősödő versennyel és azzal ténnyel, hogy a vásárlók mindinkább az egészségesebb táplálkozás felé fordulnak – írták közleményükben. Az Oak Brook-i (Illinois) központú konszern profitja 5 százalékkal 470,9 millió dollárra, azaz részvényenként 37 centre csökkent, a tavalyi második negyedévi 497,5 millió dollárról, azaz a részvényenkénti 39 centről. Ebben benne van 50 millió dollár adózatlan átszervezési költség és a márkabérletben működő éttermek egy évvel korábbinál 18 millió dollárral kisebb profitja.

A McDonald’s hálózat eladásai 10 százalékkal emelkedtek, 10,4 milliárd dollárról 11,5 milliárd dollárra. A konszern 2005-től kezdődően eladásainak 3-5 százalékos, működési profitjának 6-7 százalékos emelkedését várja. A McDonald’s fennállása óta először jelentett negyedévi veszteséget januárban. A McDonald’s részvényei 21,26 dolláron zártak hétfőn New Yorkban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik