Belföld

A Daimler-Chrysler logisztikai központokat akar Romániában

admin

2003. 07. 28. 18:20

A német-amerikai Daimler-Chrysler konszern küldöttsége az elmúlt napokban Romániában tartózkodott és találkozott Románia és Bukarest Kereskedelmi és Iparkamarájának (CCIRB) vezetőségével. A tárgyalásokon az együttműködés lehetőségei is szóba kerültek, így például kiderült, hogy a Daimler-Chrysler Romániában több nemzetközi kereskedelmi, logisztikai, áruraktározási és –elosztási központot szeretne. A német-amerikai cég a létesítményekhez tartozó infrastruktúrát, nevezetesen a kereskedelmi központok és a főbb országos és nemzetközi útvonalak közötti szállítási utakat is kiépítené - írja a Romania Libera című román lap.

A létesítményeket a gazdasági és kereskedelmi szempontból fontos övezetekben hoznák létre, például a konstancai és galaci kikötőkben, vagy olyan városokban, mint Arad, Temesvár, illetve Bukarest környéke, de nem már meglévő infrastruktúrára alapoznának, hanem szabad területeken tervezik ezeket.

A találkozó folyamán a német vendégek tudomására hozták azon előnyöket, melyekkel az ilyen romániai befektetések rendelkeznek: a központok felépítéséhez szükséges területek elfogadható ára, szakképzett és viszonylag olcsó munkaerő, a román gazdaságra jelentős hatással bíró, legalább 1 millió dolláros befektetések számára biztosított kedvezmények.

Hasonlóképpen hangsúlyozták a CCIRB-vel kialakítható közvetlen együttműködés lehetőségét, elsősorban a PartInvest nyújtotta szolgáltatások révén. A tárgyalófelek azon a véleményen voltak, hogy tekintettel Románia EU-csatlakozására, az ilyen korszerű kereskedelmi központok létrehozása érdekes lehet és feltétlenül hasznosak lesznek, mivel beilleszkednek az Európai Unió azon specifikus gazdasági tevékenységeibe, melyek révén korszerű kereskedelmi és elosztási hálózatokat hoznak létre.

Forrás: Romániai Sajtófigyelő

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.