Belföld

A Daimler-Chrysler logisztikai központokat akar Romániában

A német-amerikai Daimler-Chrysler konszern küldöttsége az elmúlt napokban Romániában tartózkodott és találkozott Románia és Bukarest Kereskedelmi és Iparkamarájának (CCIRB) vezetőségével. A tárgyalásokon az együttműködés lehetőségei is szóba kerültek, így például kiderült, hogy a Daimler-Chrysler Romániában több nemzetközi kereskedelmi, logisztikai, áruraktározási és –elosztási központot szeretne. A német-amerikai cég a létesítményekhez tartozó infrastruktúrát, nevezetesen a kereskedelmi központok és a főbb országos és nemzetközi útvonalak közötti szállítási utakat is kiépítené - írja a Romania Libera című román lap.

A létesítményeket a gazdasági és kereskedelmi szempontból fontos övezetekben hoznák létre, például a konstancai és galaci kikötőkben, vagy olyan városokban, mint Arad, Temesvár, illetve Bukarest környéke, de nem már meglévő infrastruktúrára alapoznának, hanem szabad területeken tervezik ezeket.

A találkozó folyamán a német vendégek tudomására hozták azon előnyöket, melyekkel az ilyen romániai befektetések rendelkeznek: a központok felépítéséhez szükséges területek elfogadható ára, szakképzett és viszonylag olcsó munkaerő, a román gazdaságra jelentős hatással bíró, legalább 1 millió dolláros befektetések számára biztosított kedvezmények.

Hasonlóképpen hangsúlyozták a CCIRB-vel kialakítható közvetlen együttműködés lehetőségét, elsősorban a PartInvest nyújtotta szolgáltatások révén. A tárgyalófelek azon a véleményen voltak, hogy tekintettel Románia EU-csatlakozására, az ilyen korszerű kereskedelmi központok létrehozása érdekes lehet és feltétlenül hasznosak lesznek, mivel beilleszkednek az Európai Unió azon specifikus gazdasági tevékenységeibe, melyek révén korszerű kereskedelmi és elosztási hálózatokat hoznak létre.

Forrás: Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik