Belföld

Ötmilliárd forint tartozása van a DAM Steelnek

Négy hónappal azt követően, hogy megkezdődött a diósgyőri kohászat, a DAM Steel Rt. felszámolása, csütörtökön megalakult a hitelezői választmány - számol be a Népszabadság.

A cég felszámolója, a Mátraholding Rt. 143 hitelező igényét fogadta el, a társaság nekik 5 milliárd 61 millió forinttal tartozik – mondta Kovács János felszámolóbiztos, aki csütörtökön számolt be a hitelezőknek a felszámolás óta eltelt időszakról.
Közölte, a felszámolás alatt álló DAM Steel a hónap végén lényegében befejezi a termelést, a munkát a felszámoló szervezet és a dolgozói érdekképviselet három vezetője által alakított Borsodi Nemesacél Acélgyártó Kft. veszi át, amely jogfolytonosan foglalkoztatja a társaság több mint ezeregyszáz alkalmazottját.

A hitelezők a bejelentést tudomásul vették, és megalakították a választmányt. Ennek vezetésével a kohászat legnagyobb hitelezőit, a CIB Bankot és az Émász Rt.-t bízták meg, a kishitelezők képviseletét a budapesti székhelyű Loacker Holding Kft. látja el, amely a kohászat egyik hulladékszállítója.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik