Belföld

Romlott a Zwack Unicum eredménye

A Zwack Unicum Rt. 2003 első félévében 803 millió forint konszolidált adózás előtti eredményre tett szert, ami 22,1 százalékkal elmarad az előző évi bázistól - közölte a társaság pénteken megjelent gyorsjelentésében.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készített jelentés szerint az eredmény az időarányos tervhez képest 6,77 százalékos elmaradást mutat.

A csoport bruttó árbevétele 10,93 milliárd forint volt az év első hat hónapjában, 3 százalékkal alacsonyabb a bázisidőszakinál. A jövedéki adóval csökkentett nettó árbevétel 7,344 milliárd forintot tett ki, ami gyakorlatilag megegyezik a 2002 első félévi árbevétellel.

A társaság export bevételei 368 millió forintot értek el, ami 11,6 százalékos csökkenés. A belföldi értékesítés 6,6 százalékkal mérséklődött.

A kivitel csökkenésének oka a jelentés szerint az olasz piaci volumenvesztés, miközben a többi exportpiacon átlagosan 13 százalékos forgalombővülést ért el a társaság. A csoport üzemi nyeresége az előző évhez képest csaknem 18 százalékkal csökkent, 838 millió forint volt. A pénzügyi veszteség 35 millió forinttal rontotta az eredményt. A Zwack Rt. jegyzett tőkéje 2 milliárd forint. A saját tőke értéke 7,4 milliárd forint.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájába vannak bevezetve. A legutolsó záró áruk 7.295 forint volt, az elmúlt egy évben 5.850 és 7.940 forint közötti árfolyamon forogtak a tőzsdén.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik