Belföld

Fidesz: a kormány “politikai eutanáziát” követ el a nyugdíjasok ellen

A kormány megszorító intézkedéseivel "politikai eutanáziát" követ el a nyugdíjasokkal szemben - mondta a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

“A szocialisták becsapták a nyugdíjasok” – jelentette ki Aszódi Pál. Az elmúlt napokban két kedvezőtlen hírről is értesülhettek a magyar nyugdíjasok, az egyik, hogy az 53. heti nyugdíjat nem idén novemberben, hanem csak jövő januárban kaphatják meg, a másik pedig a “Medgyessy-csomag” adónövelő intézkedése – közölte.

“Egyik kezükkel egyszeri, a nyugdíjalapba be nem épülő juttatást adnak, a másikkal viszont elveszik annak többszörösét” – mondta Aszódi Pál. A Fidesz nyugdíjas tagozatának vezetője a párt nevében felszólította a kormányt, hogy még karácsony előtt folyósítsa az 53. heti nyugdíjat.

A kormány a “nyugdíjasokat megsarcoló intézkedéseivel politikai eutanáziát” követ el az idősekkel szemben – mondta Aszódi Pál, kifogásolva, hogy a kormány nem hívja össze az Idősügyi Tanácsot. A szocialista kormány eddig már az infláció kétszeresével, július 1-jétől pedig újabb 10 százalékkal emelte a gyógyszerek árát – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik