Belföld

Bevásárlóközpontok inváziója a régióban

A közeljövőben Magyarországon érdemi tevékenységbe kezdő Lidl diszkontlánc Kelet-Európa egyik legaktívabb befektetője, a piackutatók szerint a közeljövőben négy régióbeli országban várható a megjelenése - olvasható a Napi Gazdaságban.

Úgy tűnik, hogy a multinacionális kiskereskedelmi vállalatok elmúlt években tapasztalt kelet-közép-európai expanziója nem hogy lanyhulna, de talán még a korábbiaknál is nagyobb lendületet kap. Az említett cégek a régióban most a horvát és a román piac iránt érdeklődnek leginkább – derül ki egy a GfK-csoport által készített, az Incoma Research és a M+M Eurodata adataira támaszkodó felmérésből.

Eszerint Horvátországban szinte invázióra készülnek: a francia Carrefour, a német Lidl, Spar és Tengelmann, illetve a Magyarországon már megtalálható brit Tesco is meg kíván jelenni déli szomszédunknál. A hipermarketekkel gyatrán ellátott román piacra a Magyarországon keresztül érkező Carrefour mellett szemet vetett a szintén francia Cora, a német Dohle, a francia Intermarché és a Tesco is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik