Belföld

Tenderkiírás az M7-es továbbépítésére

A Nemzeti Autópálya Rt. előminősítéssel induló nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg az M7-es autópálya Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti 25,7 kilométer közötti szakaszának megépítésére.

A Közbeszerzési Értesítő szerint, a sztráda 145 és 170,7 kilométerszelvénye közötti szakaszon a nyertesnek meg kell építenie 4 csomópontot, 2 pihenőt, 3,2 millió köbméter töltést, 3 millió köbméteren ki kell termelnie a földet és létesítenie kell 27 hidat. Ezek mellett a leendő kivitelezőnek 508 ezer négyzetméter felületen kell kialakítania a három rétegű útburkolatot.

A kiírás szerint az M7-es újabb szakaszának 2006. április 30-ig kell elkészülnie. A pályázók augusztus 1-ig adhatják be jelentkezésüket. A kiírás szerint az előminősítéssel kapcsolatos eredményhirdetés augusztus 11-én lesz. A műszaki alkalmasság feltételei között szerepel, hogy a sikeres pályázónak az előző 5 évben, 1998. január 1. és 2002. december 31. között jelentősebb, a jelen közbeszerzés tárgyának megfelelő, vagy azzal azonos tárgyú és nagyságrendű referenciamunkával kell rendelkeznie.

A jelentkezőknek legalább 10 kilométer hosszú 2-szer 2 nyomtávú, Magyarországon megvalósított és a forgalomnak átadott új építésű autópályát kellett már építenie, fővállalkozóként, vagy konzorciumi vezetőként, tagként, vagy a beszerzés értékének 10 százalékát meghaladó mértékben az adott munkába bevont alvállalkozóként. A jelentkezőknek rendelkezniük kell legalább napi 20.000 köbméter földmunka elvégzéséhez és minimum 2000 tonna/nap aszfaltburkolat-építéshez és 500 köbméter/nap beton előállításához és bedolgozásához szükséges saját gépi kapacitással.

Alkalmatlan az a pályázó, amely nem rendelkezik a 2000., 2001., 2002. évek árbevételei alapján legalább nettó 8 milliárd forint/év átlagos árbevétellel, saját tőkéje 2002-ben nem éri el a 300 millió forintot, és ezen évek bármelyikében adózott eredménye negatív volt.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.