Belföld

Új osztrák cég a dunai térség gazdasági erősítésére

Central Danube Region GmbH, vagyis Közép-Duna Régió Kft. néven új társaságot hoztak létre Bécsben, amelynek célja a dunai térség gazdasági pozíciójának erősítése az Európai Unió bővítése után - közölte kedden Bécsben a főpolgármester szokásos keddi sajtóértekezletén Sepp Rieder alpolgármester.

A platform 50-50 százalékban a Bécsi Holding, illetve az Alsó-Ausztria-Bécs Raiffeisen Tartományi Bank kezében van, s célja, hogy a határokon átnyúló projekteket kezdeményezzen és hajtson végre a most csatlakozó államokkal közösen, s hogy Bécs számára biztosítsa a “multifunkcionális kompetencia-központ” szerepét a most kialakuló kelet-közép-európai gazdasági térségben. A partnerségi modell tevékenysége Bécsre, Alsó-Ausztriára, Burgenlandra, Csehország egy körzetére, Szlovákiában Pozsonyra és Nagyszombatra (Trnava), valamint a magyarországi Győr-Moson-Sopron megyére terjed ki.

Peter Püspök, az Alsó-Ausztria-Bécs Raiffeisen vezérigazgatója ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a négy ország hét régiójában 8,2 millió ember él, vagyis több, mint Ausztriában, s a térség gazdaságilag gyorsabban nő másoknál és az EU-nál is. Bécs pozíciójának erősítése céljából az infrastruktúrán is javítani szándékoznak, ezért a Central Danube Region GmbH-hoz csatolták a bécsi kikötőt és a Bécsi Szállítási Stratégiák GmbH-t – mondta el egyebek között Rieder alpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik