Belföld

Új négycsillagos szálloda Budapesten – NH Budapest

Várhatóan októberben nyitja meg első magyarországi szállodáját a spanyol NH Hoteles; a négycsillagos szállodát 12 millió euróért építették - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.


Az NH Budapest 160 szobás szállodában wellness-, fitnesscentrumot egy 136 fő befogadására alkalmas éttermet, bárt, valamint 5, 230 négyzetméter alapterületű konferenciatermet alakítanak ki. A szálloda alatti 300 férőhelyes mélygarázsban a szálloda 75 helyet használ majd. A szálloda tájékoztatása szerint a kihasználtságot az idei évre 33 százalék körül tervezik, amelyet 2004-től 2005-ig 45-57 százalék körülire kívánnak növelni. A hotel üzemeltetője, az NH Hungary Hotelmanagement Kft. elsősorban üzleti vendégek fogadására számít.

A budapesti szálloda, amelynek építése mintegy 1 éve kezdődött, eredetileg a német Astron szállodalánc égisze alatt indult, amelyet azonban tavaly felvásárolt a spanyol szállodalánc. Az ingatlan tulajdonosa az elsősorban bevásárlócentrumokkal rendelkező Vígszínház utca Kft. Az NH Hoteles Spanyolország mellett a világ 16 országában 239 hotelt üzemeltet, jelenleg 37 új projekje van folyamatban világszerte. A közlés szerint a spanyol társaságnak jelenleg nincsenek további tervei Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik