Belföld

Magyar szoftver a Microsoft globális konferenciáján

Nemzetközi fórumon mutatkozik be a rendszerfejlesztéssel, pénzügyi és gazdasági tanácsadással foglalkozó Anasco Informatika Kft. által fejlesztett, Microsoft alapú elektronikus felvételi vizsgarendszer, a VálaszOK.

Farkas Viktor, a Kft. informatikai vezetője az MTI-nek elmondta: a szoftvert több mint 20 ezer számítástechnikai szakember előtt mutatják be július 15-20. között az egyesült államokbeli New Orleansben, a Microsoft globális konferenciáján.

A Microsoft Magyarország jelenleg referencia alkalmazásként használja az Anasco szoftverét. Farkas Viktor szavai szerint ez annyit jelent, hogy ha hasonló program iránt merül fel kereslet, a Microsoft az ő fejlesztésüket ajánlja.

Farkas Viktor beszámolt arról is, hogy az idén júniusban először “élesben” is alkalmazták programjukat: a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi karán négy nap alatt mintegy 1.300 felvételizőt vizsgáztattak le sikeresen. Hozzátette: ősztől tárgyalások kezdődnek a főiskolával arról, hogy az összes karán üzembe állítsák a szoftvert.

Farkas Viktor elmondta: a program egy olyan “e-learning” típusú rendszer, amely a számítógépes vizsgáztatás megvalósítására alkalmazható. A legfontosabb része a vizsgáztató modul, amely köré épül szinte az összes funkció. Tájékoztatott arról is, hogy a VálaszOK vizsgáztató szoftver Magyarországon kívüli értékesítésére a hetekben kötöttek exkluzív


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik