Belföld

K&H-válaszok a FigyelőNet kérdéseire

Az elmúlt hét végén a K&H Equities brókercég kapcsán kirobbant botrányban újabb fejlemények történtek. Az üggyel kapcsolatban a FigyelőNet néhány kérdést tett fel a pénzintézetnek, az alábbiakban közöljük a bank válaszait.

FN: A hétvégén a Népszabadság szerint kiderült, hogy visszadátumozott volt az a szerződés, amelyet az Állami Autópálya Kezelő Rt. kötött a Pannonplast-felvásárlás kapcsán. Volt-e tudomása a K&H Banknak erről a szerződésről, vagy ez csak a vizsgálatok során, a PSZÁF szakértőinek tűnt fel?

K&H: A belső vizsgálat jelenleg még folyamatban van, így az abban érintett részletekről nem áll módunkban infromációt adni.

FN: Kulcsár Attiláról újabb cikkek jelentek meg. A Magyar Nemzet szerint érettségije sincs a brókernek, aki igazgatói posztot töltött be a K&H-nál, és korábban bűncselekmények kapcsán is felmerült a neve. Felvetődik a kérdés: milyen kritériumok vannak a banknál arra, hogy kit alkalmaznak? Elképzelhető az is, hogy valaki érettségi nélkül vezetői posztot tölthet be a K&H Bankban?

K&H: A Bankcsoport minden állás betöltésekor bekéri a megfelelő dokumentumokat és bizonyítványokat. Az egyes dolgozók által kötelezően bemutatott dokumentumok valódiságával kapcsolatban eddig nem merültek fel kétségek.

FN: Tervez-e a bank vezetése valamilyen intézkedést a K&H Equities tevékenységével kapcsolatban? A korábbi brókercégüket megszüntették. Lehet, hogy erre a sorsra jut ez a leányvállalat is?


K&H: A brókercégnél a befektetési tanácsadói szakterület kivételével az ügyfelek kiszolgálása teljesen zavartalan.

FN: A K&H Bank becslése szerint mekkora kár keletkezett a brókercég tevékenysége kapcsán? Korábban tízmilliárdos összeg hangzott el, esetleg azóta pontosabbá válhattak a számítások.


K&H: A kár mértékéről a teljes körű vizsgálat lezárásáig nem tudunk nyilatkozni, de valószínű, hogy több milliárd forintról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik