Belföld

A Scala integrálta kollaboratív ERP-rendszerét a Microsoft Office 2003 alkalmazásaival

Az iScala és a Microsoft technológia lehetővé teszi az ERP-adatok kezelését a szabványos irodai alkalmazásokból.

Amszterdam, 2003. július 10. – A Scala Business Solutions és partnere, a Decision Support Panel (DSP) bemutatta, milyen egyszerűen és zökkenőmentesen integrálható egy webszolgáltatásokra épülő megoldás segítségével az iScalaŽ kollaboratív ERP-rendszer a MicrosoftŽ Office alkalmazásaival.

Ez azt jelenti, hogy a Scala felhasználója bármilyen Microsoft Office 2003-as alkalmazásban dolgozhat – például Word-ben, Outlook-ban, Access-ben vagy Excel-ben – és használhatja az iScala-alkalmazásának adatait anélkül, hogy be kellene lépnie az iScala-rendszerbe. Az iScala-Office integráció révén a Scala-felhasználók „egyetlen forrású” információelérési és -használati megközelítést alkalmazhatnak a rutinfeladatok kényelmes és még gyorsabb elvégzéséhez.

„Annak szemléltetésére, hogy ez milyen hasznos egy Scala-felhasználónak, jó példa lehet az, amikor a kurzort egy vásárlói adatmező fölé állítva – mondjuk egy Microsoft Word 2003 dokumentumban – azonnal megjelenik az iScala-adatbázis ügyféllistája a feladatpanelben” – mondta Hĺkan Ebersjö, a Scala Business Solutions termékigazgatója. „A felhasználó gyorsan elérheti az ERP adatait anélkül, hogy el kellene indítania a vállalati erőforrástervezési rendszert, így időt és munkát takaríthat meg.” Az integrált megoldást a Scala és a DSP június 30-án mutatta be a nyilvánosság előtt a Microsoft Tech-Ed Europe 2003 rendezvényen, a Microsoftra épülő termékek és technológiák legfontosabb műszaki oktatási rendezvényén, amely Barcelonában került megrendezésre.

Az integrált megoldás szabványos XML-sablonokra és iScala Manager-ekre épül, amelyek webszolgáltatásokként működnek az ERP-adatbázis és a Microsoft Office dokumentum közötti információcsere során. „Ügyfeleink azonnal látni fogják a webszolgáltatásokra épülő integráció előnyeit, amint az lehetővé teszi számukra, hogy napi szinten használt üzleti szoftvereik együttműködjenek egymással – még kényelmesebben és szorosabban, mint azelőtt.” – folytatta Ebersjö. – „A webszolgáltatásokra épülő iScala-integráció fontos az ügyfeleink számára, mert ennek révén eltérő rendszereik interaktív módon kapcsolatot teremthetnek egymással, és képessé teszik a felhasználókat arra, hogy még több üzleti feladatot lássanak el elektronikusan, több lehetséges üzleti partnerrel, többféle módon, mint azelőtt.”

Az iScala-Office integráció része a Scala szilárd és régóta fennálló műszaki együttműködésének a Microsofttal. Az integráció lehetőséget ad a felhasználóknak az információk kényelmes elérésére és rendszerezésére, a dokumentumok felügyeletére, valamint hatékony együttműködést tesz lehetővé egy ismerős, Microsoft Office környezetben.

Ebersjö szerint az XML technológia és a webszolgáltatási architektúra az iScala kollaboratív ERP-rendszer lelke, így könnyű volt létrehozni az integrációt a Microsoft ügyféloldali irodai termékei és a Scala irodai háttérmegoldásai között. – „Az ilyen technológia teszi lehetővé azt, hogy a felhasználók a mindennapos munkájuk során használt ismerős Office alkalmazásokkal azonos információforrásokat megosztva dolgozhassanak együtt több részlegnél, országhatárokon átnyúlva” – mondta Ebersjö.

Peder Ekstrand, a DSP vezérigazgatója ehhez a következőket fűzte hozzá: „Nagyszerű tapasztalatot jelentett számunkra, hogy a Scalával dolgozhattunk a Microsoft Office rendszer integrációján. Szilárd meggyőződésünk, hogy az iScala- és Microsoft-technológia kombinációja nagy teljesítményű és költséghatékony megoldást eredményez bárhol a világon, ahol üzleti tevékenység folyik.”

Ebersjö így foglalta össze az elhangzottakat: – „A Scala világszínvonalú szoftvereszközöket nyújt a vállalati erőforrástervezéshez. A globális cégeknek üzleti gondjaikhoz valódi megoldásokra van szükségük, és nincs kétségem afelől, hogy az ERP-termékek és a Microsoft Office rendszerhez hasonló ügyféloldali irodai alkalmazások szorosabb integrálása egyike lesz azoknak a megoldásoknak, amelyek a rutinmunkát könnyebbé és egyszerűbbé teszik.”

# # #

Megjegyzés a szerkesztők részére

A Decision Support Panelről
A Decision Support Panelt 1999 augusztusában Stockholmban alapították, amerikai irodája 2000. áprilisában nyílt meg San Franciscoban. A DSP (www.dspanel.com) elnyerte a Microsoft Gold Certified Partner for Business Intelligence címet, tagja a SharePoint partnerkezdeményezésnek és a SharePoint ISV JDP programnak. A DSP a DSP Portal Edition nevű termékkel globális internetszolgáltató (internet service provider, ISV). Skandináviában a DSP általános professzionális szolgáltatásokat nyújt a Microsoft termékekre és technológiára épülő portálok és üzletiintelligencia-alkalmazások tárgykörében. Ügyfelei közé tartozik a Sony Ericsson, az Absolut, a L’Oreal, a Bosch Rexroth, az Allgon és a Metronome.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
Š2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a ScalaŽ és az iScalaŽ bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik