Belföld

Pannonplast-ügy: Lamperth férjét támadja Rogán

admin
admin

2003. 07. 09. 12:44

A rendőrség "ma Magyarországon nem képes független vizsgálatot lefolytatni" a Pannonplast, illetve a K&H Equities ügyében - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kijelentette: információi szerint Lamperth Mónika belügyminiszter férjét, Jegesy András ügyvédet szerződés kötötte a K&H Equitieshez. “Ez a szerződés egymillió forintos jövedelmet jelentett számára” – közölte Rogán Antal, aki – elmondása szerint – látta ezt a dokumentumot, de a tartalmáról nem adhat tájékoztatást.

Rogán Antal megfogalmazása szerint egyelőre nem derült még ki, miként került a Pannonplast-részvényvásárlás mögé közpénz. Hangsúlyozta: az viszont már kiderült, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt. “300 millió helyett 13 milliárd forintot bocsátott a Pannonplast rendelkezésére”.

“Kinek a nyomására került 13 milliárd forintnyi közpénz pályázat nélkül a K&H Equitieshez?” – tette fel a kérdést Rogán Antal. Azt is kérdésesnek nevezte, hogy “kik voltak VIP-részvényesek a K&H Equitiesnél”. Kijelentette: a VIP-lista tartalma egyelőre még mindenki előtt titok.

Elmondta: a kormánypártok szerint a Pannonplast-ügyet a rendőrségnek kell vizsgálnia. A politikus azonban aggódik, hogy “a rendőrség nem lesz képes független vizsgálatot lefolytatni”.

Közölte, hogy a Pannonplast-ügyben leginkább érintett Britton Capital cégbejegyzése szerint a cég székhelye az Újpesti rakpart 1-ben található, ugyanott, ahol korábban Kulcsár Attila, a K&H Equities vezetője is lakott (erről a Népszabadság egyébként korábban már beszámolt). Rogán Antal érdekes momentumként hívta fel a figyelmet arra, hogy ott volt bejegyezve Jegesy Andrásnak, a belügyminiszter férjének az irodája is. Mint mondta, az ügyvédi iroda változatlan formában ott működött a Kiss Elemér-ügy kirobbanásáig.

Közölte, hogy tudomása szerint a vizsgálat során a rendőrség minden dokumentumot elvitt, többek között azt a szerződést is, amely Jegesy Andrást a K&H Equitieshez kötötte. “Bízom abban, hogy ez az irat a rendőrségnél biztonságban lesz” – fogalmazott a fideszes politikus.

Rogán Antal választ vár arra: kik játszottak abban szerepet, hogy a K&H Equitieshez 13 milliárd forintnyi közpénz került. Azt is firtatja, hogy ebben volt-e szerepe Jegesy Andrásnak mint Lamperth Mónika férjének.

A politikus tudni szeretné: Lamperth Mónika tájékoztatta-e Medgyessy Péter kormányfőt férje érintettségéről a Pannonplast-ügyben.


A FigyelőNet érdeklődésére a Belügyminisztériumban elmondták, hogy Lamperth Mónika jelenleg szabadságon van, de nem zárták ki a későbbi tájékoztatást sem az ügyben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.