Belföld

Nőtt az utazási kedv a forintgyengülés ellenére is

admin

2003. 07. 09. 08:27

A forint–euró árfolyam hektikus ingadozása nem hatott az utazási kedvre. Ellentétben a forintgyengülés diktálta meggondolással, júniusban hirtelen megnőtt a külföldi utazásokra jelentkezők száma - olvasható a Népszabadságban.

Ha a forint gyengül, akkor mindazoknak, akik ilyen helyzetben kénytelenek forintért más valutát vásárolni, drágul a külföldi utazás. Ugyanakkor a forintot vásároló külföldieknek kevesebbe kerül a magyarországi nyaralás vagy bármilyen célú tartózkodás. Elképzelhető tehát, hogy sokan erre a meggondolásra alapozzák utazási tervüket. Eddig azonban ilyesmit alig tapasztaltak az utazásszervezők.

Más kérdés, hogy ha a magyar turista azután külföldön még további szolgáltatást vagy árut vásárol, akkor azért már annyival többet kell fizetnie, amennyivel a forint leértékelődött. Persze ha nem most vásárolja, hanem a bankból vagy a fiókból veszi elő az eurót, akkor nem éri veszteség.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.