Belföld

Bizonytalan hangulat a BÉT-en

A gyorsjelentési szezon közeledtével egyre inkább a kivárás jellemzi a külföldi részvénypiacokat, ennek hatása Magyarországon is érezhető lesz - vélik a tőzsdei szakértők. A BUX szerdán 8035 ponton nyitott, ami 9,6 pontos növekedést jelent a keddi záráshoz képest.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője szerint a befektetők hangulatára, döntéseire a nagy külföldi társaságok gyorsjelentései hatnak majd, közzétételükig kivárás jellemzi a piacot.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. szakértője kiemelte, hazai társasági hír nincs, így a magyar kereskedés a külföldi börzék irányát követi majd. Hozzátette, hogy továbbra is mérsékelt forgalom várható a pesti börzén.

Európai tőzsdéin változatlan indexekre számítanak

Az európai tőzsdéken az árfolyamok változatlanságára számítanak a nyitáskor, mivel a kereskedők nem olvasnak ki a keddi New York-i tőzsde mozgásában semmilyen, tendenciára utaló jelet.

Londoni elemzők az FTSE-100-as index 5 pontos esését, a frankfurti DAX index 10-14 pontos esését várják mindössze a nyitáskor.

New Yorkban a Dow Jones index 0,7 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi napot, a tecnikai papírokból álló Nasdaq 1.5 százalékos emelkedéssel zárt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik