Belföld

INA-privatizáció: visszaszámlálás

Tíz napon belül elkel az INA - írta keddi számában a Vecernji list című zágrábi újság.

A legnagyobb példányszámú horvát napilap szerint csütörtökön
délután három órakor, a kötelező végső ajánlatok nyilvánosság előtti felbontásakor kiderül: ki mit kínál a horvát kőolaj- és
földgáz-ipari vállalat egy részvénnyel több mint 25 százalékáért, és a horvát kormány tíz napon belül pontot tehet a magyar Mol Rt., az osztrák OMV és az orosz Rosznyeft versenyfutása végére.


Ivica Racan miniszterelnök elnökletével hétfőn az INA
privatizálási tanácsa újabb ülésen véleményezte a pályázó stratégiai partnerjelöltek utólagos észrevételeit – írta a lap. Nem hivatalos forrásokból szerzett értesüléseire hivatkozva hozzáfűzte, hogy inkább csak technikai jellegű megjegyzésekről volt szó, amelyek azonban hatással lehetnek a vételárajánlatra, mert gyakorlatilag csökkentik a vevő kockázatát. A tanács engedett valamit eddigi álláspontjából és a kormány hajlandó vállalni az INA privatizálás előtti esetleges költségeit. Módot találtak az osztalék egy részének évenkénti folyamatos folyósítására is a hároméves határidőn belül és megegyeztek abban, hogy az új tulajdonosnak az eddig javasolt 1 helyett 2 helye lesz a cég 7 fős igazgató és felügyelő bizottságában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik