Belföld

Flash-filozófiák New Yorkban

Idén New York-ban mérik össze tudásukat a világ legjobb webdesignerei. A 15 kategóriában induló versenyzőket 2003-ban is az újítások, és a kultuszteremtés igénye jellemzi.

Az idei év sem múlik el Flashforward nélkül. A webdesign-mustrával egybekötött designkonferenciát New Yorkban rendezik meg július 9-11-éig.

A Flashforward elkötelezett abban, hogy tanítson és megossza a leginnovatívabb technikákat, melyek a programozás, dizájn, fejlesztés, termékbevezetés területén a Macromedia SWF formátumához kapcsolódnak.

A szervezők kommünikéje rámutat: a flash-alapú grafikai megoldások megjelenése óta átalakult az internetes dizájnról alkotott felfogásunk, ugyanis a Macromedia szoftverei tették először lehetővé, hogy a legrészletesebben kidolgozott külcsínnyel rendelkező oldalak jelenjenek meg a világhálón.

2003-ban az internetes arculattervezés elsősorban a Macromedia Flash MX verziójára fokuszál. A workshopokkal, szemináriumokkal, technológiai bemutatókkal tarkított programot a fő atrakció, vagyis a Flash Film Fesztivál New York díjkiosztó gálája zárja majd.

Tizenhat kategóriában mérkőznek meg egymással a webdesignerek: alkalmazás (a leginnovatívabb FlashMX aplikációért), művészi (nem-kereskedelmi, személyes művészeti látásmód), képregény (animált kézzel rajzolt alakok), kereskedelmi (terméket reklámozó, a fogyasztót kiszolgáló), kísérleti (eredeti, innovatív, újdonság játék (interaktív, eredeti munkák), oktatási (különböző Flash-alapú prezentációk), mozgó grafika (motion és shape tweening alkalmazása), navigáció (jól hasznáható menürendszerek, kategorizálás), eredeti hang (hanghasználat, eredeti módon),
történet (Flash-alapú narráció), technikai érdem (technológiai kiválóságok), háromdimenzió (Swift3D, Amorphium Pro stb. használata), tipográfia (felületi tipográfia megvalósítása) és video (FlashMX alapú mozgókép), illetve közönségdíj.

Forrás: Magyar Hírlap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik