Belföld

Jegyellenőrzés rendőri segítséggel

A Volánbusz Rt. együttműködési megállapodást kötött a Pest Megyei Rendőrfőkapitánysággal annak érdekében, hogy a rendőrkapitányság segítséget nyújtson a társaság fokozott jegyellenőrzési munkájához a különböző autóbuszjáratokon. A Volánbusz Rt. a hatékonyabb ellenőrzéssel a tisztességes, jegyet, vagy bérletet váltó utasok érdekét kívánja szolgálni.

Az első “akcióra”, a tegnapi napon került sor (2003.július .01-én) Pest megyében. Itt a társaság Jegy és Bérletellenőrzési Szolgálata, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közös utas ellenőrzést végzett.

A késő estig tartó akcióban 3 személygépkocsi, 6 ellenőr és 3 rendőr vett részt. Ennek keretében 24 autóbuszjáratot ellenőriztek, ez megközelítőleg nyolcszáz utast jelent. Az ellenőrzéseket szervezett formában végezték, az utasok – általában véve – tudomásul vették, hogy ez a tevékenység is az ő érdeküket szolgálja. Az első alkalommal összességében 15 utast kellett pótdíjazásban részesíteni és 5 esetben kellett rendőri segítséget kérni annak érdekében, hogy az utazási feltételeket megsértők igazolják magukat.

A Volánbusz Rt. az együttműködési megállapodás keretében folyamatosan élni fog az ellenőrzésnek e kibővített, megerősített formájával, amely egyrészt csökkenti az érvényes utazási igazolvánnyal, mentejeggyel rendelkező utasok zaklatását utazás közben, másrészt megkönnyíti az ellenőrök munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik