Belföld

Megalakult az Országos Személyügyi Kollégium

Veér András pszichiáter vezetésével hétfőn megalakult az Országos Személyügyi Kollégium, amely a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter humánpolitikai ügyekben illetékes tanácsadó, javaslattevő, véleményező testülete - közölte hétfőn a Miniszterelnöki Hivatal az MTI-vel.

A testület Medgyessy Péter miniszterelnök döntése alapján, Kiss Péter kancelláriaminiszter kezdeményezésére jött létre. A kollégium feladata, hogy “állásfoglalásaival, javaslataival segítse a kormány egész működését átfogó személyügyi politika alakítását” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A testület tanácsokat ad olyan kérdések megoldásához mint “a közigazgatási munkához elengedhetetlenül szükséges, magas szintű szakmai követelményeknek megfelelő személyi feltételek megteremtése, valamint a humánerőforrás rendszerének kialakítása és fejlesztése, amely szakmai felkészültség és teljesítmény alapján garantálja a kormányzatban dolgozó köztisztviselők életpályájának stabilitását a politikai változások után is”.

Magyarország európai uniós csatlakozásához kötődő humánpolitikai feladatok megoldásának átfogó stratégiája és szabályozása is a testület tanácsai alapján alakul ki. A kollégium feladata egyúttal “a kormányzat humánerőforrás fejlesztési koncepciójának gyakorlati kivitelezéséhez szükséges módszertani kérdések megoldásának segítése: a vezető-kiválasztás korszerű módszereinek elterjesztése a kormányzati szférában; az EU-kompatibilis rendszerszerű képzés és továbbképzés tovább fejlesztése”.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik