Belföld

Fideszesek mennek Amerikába

A Magyar–Amerikai Koalíció nevű civil szervezet és az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szervezésében huszonkét fideszes képviselő júliusban három hetet tölt Washingtonban - írja a Népszabadság.

A koalíció sajtóközleménye szerint a képviselők többsége korábban kevéssé ismerte az Egyesült Államokat. A tanulmányút résztvevői – köztük Kövér László, Varga Mihály és Őry Csaba – most pótolhatják az elmaradtakat: napi két angolleckén vesznek részt, és amerikai családoknál fognak lakni.

A magyar politikusok számára tájékoztatókat szerveznek az amerikai pénzügyi és igazságügyi tárcánál, ezeken a monetáris politikáról és a korrupció elleni harcról, illetve a közbeszerzés tisztaságáról lesz szó. A képviselőket várhatóan fogadják a külügyminisztériumban és a nemzetbiztonsági tanácsnál is, ezenkívül olyan nem kormányzati szerveknél, mint a rendkívül befolyásos, politikai kérdésekben inkább jobbra hajló Heritage Alapítvány és a centrista Brookings Intézet. A képviselők programja a budapesti amerikai misszión fejeződik be.

A képviselőcsoport nagysága és a számukra kialakított program egyaránt eltér a szokványostól – tették hozzá a budapesti nagykövetségen. A képviselők egyébként csak a repülőjegyet fizetik: a Magyar-Amerikai Koalíció szerzett szállást és helyszínt a nyelvóráknak, a többi költséget pedig az amerikai állam vállalta. Amerikai forrásokból úgy értesültünk, hogy ez a lehetőség nyitva áll a parlament többi frakciója számára is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik