Belföld

Trendellenes mozgásban a BUX

A korábbi hetek növekedése után határozott mértékben veszítettek értékükből a vezető nemzetközi börzeindikátorok, a magyar tőzsde viszont három hét után erősödni tudott - írja a Világgazdaság.

Az amerikai befektetők kedvét elsősorban a kedvezőtlen makroadatok vették el: a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya és a fogyasztói bizalom csökkent, s 19. hete 400 ezer felett van a munkanélküli-ek száma.

A Fed 25 bázispontos kamatvágása sem volt képes fordulatot hozni. Javarészt a pénteki áresések következtében 2,3 százalékkal mérséklődött a Dow, míg a Nasdaq 1,18 százalékot veszített. A hét vesztese a Tenet kórházlánc volt, a társadalombiztosítással folytatott vitája és a romló profitkilátások 28 százalékos áresést hoztak. Vezető gyógyszereinek kedvezőtlen szereplése miatt a Lilly bő 2 százalékot esett, és a Pfizer kurzusa is közel 3 százaléknyit ereszkedett.

Lejtmenetbe kerültek olyan papírok is, mint a Nike, a Foot Locker, amelyet egy óriás kereskedelmi lánccal való vitája több mint 7 százalékkal tett olcsóbbá.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik