Belföld

Már nem olyan fontos a Drakula-park Romániának

A román közlekedési, építésügyi és turisztikai miniszter, Miron Mitrea úgy nyilatkozott a hét végén, hogy immár nem prioritás országa számára a Dracula Park-projekt. Mitrea – állítása szerint – ő maga személyesen nem is akar „involválódni" a dologba.

„A fejlettebb programokkal szeretnék foglalkozni. Ez a projekt nem is tartozik a minisztériumhoz, a terület pedig az állami kulturális örökséget kezelő társaságé. Beszéltem az ott dolgozókkal, akik azt mondják, hogy tovább keresik a magánbefektetőket, de a magam részéről inkább más dolgokkal foglalkoznék” – mondta Mitrea, aki ezzel a korábbi turisztikai miniszter, Dan Matei Agathon által szorgalmazott projektet minősítette negatívan megfigyelők szerint.

Az eredetileg Segesvárra tervezett Drakula-parkot az illetékesek időközben Snagovba helyezték át (egyelőre csupán papíron), a parkot megvalósítani kívánó cég részvényeseinek pedig dönteniük kellett arról, hogy megtartják-e értékpapírjaikat vagy visszaadják azokat. Végül a 15 ezer részvényes közül több ezren adták vissza részvényüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik