Belföld

Ismét felvonulnak a hídfoglalók

Visszautasították a rendőrséggel való egyeztetést a Lelkiismeret '88 csoport illetékesei a július 4-re tervezett Erzsébet-hídi tüntetéssel kapcsolatban - tájékoztatta a szervezet vezetője az MTI-t szombaton.

Az MSZP képviselőcsoportja megdöbbenéssel értesült arról, hogy a hídfoglalás évfordulóját megünneplő demonstráció szervezői között a sajtóhírek szerint a Fidesszel kapcsolatot tartó polgári köri mozgalom egyes szervezetei is ott vannak – olvasható Lendvai Ildikó közleményében, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

“Aki a törvénytelenség évfordulóját ünnepnek tekinti, az maga is a törvénytelenség oldalán áll, aki törvénytelen akciók résztvevőiből hőst csinál, az törvénytelenségre buzdít” – fogalmaz a politikus.

Megdöbbentő, hogy a tüntetés jelszavai furcsán egybecsengenek a lisszaboni nyilatkozat vádjaival és a Fidesz legutóbbi privatizációellenes felhívásaival – áll a dokumentumban.

“Ha a Fidesz valóban aggódik az emberi jogokért, akkor most nem kell Lisszabonig szaladnia” – szögezi le Lendvai Ildikó.

Mint írja, elég egy telefon a polgári körök szervezőinek, elég bekopogni a mozgalom koordinálását végző Hende Csabához, elég egy felhívás a Polgári Körök honlapjára, ami egyértelművé teszi: “a polgárok szabadságát súlyosan korlátozó hídblokád az emberi jogokat sértő, törvénytelen akció volt, emléknapként való ünneplését, még ha most engedélyt is kérnek rá, a Fidesz sem közvetve, sem közvetlenül nem támogatja”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik