Belföld

Felszámolják a szécsényi elektronikai kft.-t

Felszámolják a 900 dolgozót foglalkoztató szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Termelő és Szolgáltató Kft.-t - közölte Gulyás Imre ügyvezető igazgató hétfőn. A kft. csődjét az okozta, hogy nem tudták pótolni a német Grundig cég felszámolása miatt bekövetkezett több mint 30 százalékos megrendeléskiesést - tette hozzá az igazgató. Elmondta: jogerőssé vált a cégbíróság felszámolásra vonatkozó végzése. Gulyás Imre nem tudott nyilatkozni arról, hogy mi lesz a dolgozók sorsa.

A felszámolást végző budapesti Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt.-nél arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a Reorg még nem kapta meg a cégbíróság jogerős végzését. Ennek birtokában jelölik ki a felszámoló biztost. A kft. még májusban jelentette be a Nógrád Megyei Munkaügyi Központnak, hogy 360 dolgozó elbocsátását tervezi, ezt követően azonban nem küldött konkrét neveket tartalmazó listát.

Az MTI értesülése szerint a munkaügyi központ munkába helyezést elősegítő bizottság létrehozását ajánlja majd fel a felszámoló biztosnak, az elmaradt munkabérek kifizetésére pedig a bérgarancia alap nyújt fedezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik