Belföld

Korlátozott forgalom és gyorsabb mobilinternet a Vodafone-tól

A Vodafone GPRS szolgáltatásának tökéletesítésével az eddigieknél átlagosan 70 százalékkal gyorsabb mobiltelefonon keresztüli internet-elérést tesz lehetővé előfizetői számára.

A társaság szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott,hogy a General Packet Radio Service (GPRS) – csomagkapcsolt adatátvételi szolgáltatás fejlesztése több százezer euróba került. Az MTI értesülése szerint a fejlesztésre mintegy 500 ezer eurót fordított a Vodafone.


Graeme Millar, a társaság marketing igazgatója a  sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Vodafone felkérte a TÜV-öt, hogy hasonlítsa össze az új GPRS internetezési sebességüket a társszolgáltatókéval. Hozzátette: a Vodefone Internet Plusz megoldás legalább 63 százalékkal gyorsabbnak bizonyult a mérés szerint, mint a többi magyarországi mobilszolgáltató által nyújtott GPRS internet-hozzáférés.


 Ezentúl a Vodafone július 15-től megváltoztatja GPRS internetszolgáltatásának paramétereit. A szolgáltatás havidíja 3125 forint marad, ám ez az összeg az eddigi 1 gigabájt helyett csupán 200 megabájt adatforgalmat tartalmaz majd. Az ezen felüli adatforgalmazásért sávonként további díjakat kell majd fizetnie a felhasználóknak: 200 és 500 megabájt között bruttó 3875 forintot, 500 megabájt és 1 gigabájt között további 6 ezer forintot. Ezenfelül 1 gigabájt feletti adatforgalom esetén minden megkezdett 1 gigabájt bruttó 17 ezer forintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik