Belföld

Tizenötezer tonnás moszkvai almaexportra kötöttek előszerződést a szabolcsiak

Tizenötezer tonna alma moszkvai exportálására kötöttek előszerződést az orosz fővárosban árubemutatón és üzleti találkozón részt vevő kelet-magyarországi cégvezetők - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke pénteken a helyszínről az MTI-t.

“A moszkvai kereskedők további megrendelést is kilátásba helyeztek, amennyiben a magyar termelők versenyképes áron tudják szállítani a gyümölcsöt” – mondta Gazda László. Az önkormányzati vezető, aki maga is tagja a Moszkvában piacszerzési céllal tartózkodó üzleti delegációnak, hozzátette: az orosz fővárosból hazaérkezve, egyeztetni kíván a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium illetékeseivel, hogy a versenyképes ár kialakításához piacra jutási támogatást kapjanak a termelők.

Közlése szerint ugyanis a moszkvai piacon jelentősebb mennyiségű almát lehetne eladni, persze – jegyezte meg – akkor, ha a termék kiváló minőségű és a csomagolása is megfelel az új igényeknek. Gazda László beszámolt arról is, hogy az orosz fővárosban egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kereskedelmi képviselet létrehozási feltételeinek megvizsgálására, illetve egy raktárbázis kialakítására adott megbízást. A képviseleti kirendeltség és a raktárközpont véleménye szerint hosszú távon biztos piaci háttere lenne a nyírségi termékek oroszországi értékesítésének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik