Belföld

Medgyessy megakadályozza a hisztériát

admin

2003. 06. 20. 07:58

A kormány közleményben jelentette ki, megakadályozza, hogy az ellenzék újra hisztérikus hangulatot alakítson ki. A Fidesz tájékoztatóján Pokorni Zoltán azt mondta: a Tocsik-ügy a mostanihoz képest gyerekes ravaszkodás - írja a Népszabadság.

Medgyessy Péter miniszterelnök úgy fogalmazott tegnap a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában folytatott megbeszélés után kérdésre válaszolva, hogy egy folyamat részeként is láthatja az elmúlt hetek történéseit és a legfőbb ügyész megfigyeléséről nyilvánosságra került jelentést. Mégis reméli, hogy abban, ami történt, nincs semmi tendencia.

A kijelentés előzménye, hogy az ügyészségi szóvivő csütörtökön közölte az MTI-vel: ismeretlenek adatokat gyűjtöttek Polt Péter legfőbb ügyész közéleti szerepvállalásával összefüggésben. A szóvivő lapunk csütörtöki információja kapcsán elmondta: a valótlanságokat tartalmazó „jelentést” Polt Péter elküldte az államfőnek, a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének.

Medgyessy Péter erre reagálva fogalmazott úgy, hogy valamifajta folyamatot lát, amely elkezdődik ott, hogy a volt miniszterelnök panaszt tesz egy nemzetközi fórumon a Magyar Köztársasággal kapcsolatosan. A kormányfő Szász Károly esetére utalva elmondta: ezután következett egy esemény, ami arra utal, hogy itt nincs kellő rend, hiszen egy olyan állami tisztviselőt bántalmaztak, aki végzi normálisan a dolgát. Aztán, folytatta Medgyessy, hirtelenjében a legfőbb ügyész talál egy olyan iratot, amelyről úgy véli, hogy akadályozza a munkáját, illetve igaztalan megállapításokat tartalmaz.

A miniszterelnök bízik benne: mindez nem egy egységes koncepció része. Hangsúlyozta: minden kérdést a legszigorúbban kivizsgáltat. Abból a feltételezésből indul ki, hogy minden ilyen bejelentés mögött valós problémák vannak. Kijelentette: ha bármi történt, ami a magyar törvényekkel ellentétes, akkor azt az illetékes szervezetek a legszigorúbban meg fogják torolni.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.