Belföld

Hatszázalékos adócsökkentést javasolnak a multik

Három év alatt összesen hatszázalékos társaságiadó-csökkentést javasolnak a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) vállalatai - írja a Magyar Hírlap. Az érdekvédelmi szervezet megítélése szerint egyre csökkent az ország tőkevonzó képessége, s a befektetők inkább a szomszédos országokba tartanak. Gyors és hatékony kormányzati lépések nélkül ez a folyamat nem változtatható meg.

Állásfoglalást tett közzé az AmCham a magyarországi befektetések helyzetéről. A több mint 600 céget tömörítő érdekvédelmi szervezet véleménye szerint az érvényben levő támogatásokra továbbra is szükség van, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy megforduljon a trend és a külföldi befektetők a szomszédos országok helyett Magyarországra jöjjenek.

A szervezet szerint három év alatt 18 százalékról 12 százalékra kellene csökkenteni a társasági adót, mert ezzel jelentős előnyhöz jutna az ország a régió többi államával szemben. Sőt Írországot kivéve Európában ez lenne a legalacsonyabb ilyen adófajta. Ez valamennyi céget kedvezően érintene és – a kamara számításai szerint – nem okozna bevételkiesést a költségvetésnek sem.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik