Belföld

Több mint 40-en jelentkeztek a GYISM közigazgatási államtitkári posztjára

admin

2003. 06. 19. 12:54

Több mint 40 pályázat érkezett a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) közigazgatási államtitkári posztjára - közölte Gyurcsány Ferenc miniszter az MTI-vel csütörtökön.

Elmondta, hogy a pályázatokat csütörtök délután közjegyző veszi nyilvántartásba. Az államtitkár-jelölt nevét várhatóan július elején hozzák nyilvánosságra. A miniszter hangsúlyozta: nincs személyes jelöltje a posztra.

Gyurcsány Ferenc beszámolt arról, hogy a pályázatokat három olyan szakemberrel együtt értékeli, akik a magyar közigazgatásban járatosak és a minisztériumon kívüliek. A tervek szerint 5-10 jelöltet személyesen is meghallgatnak. A miniszter elmondása szerint a kiválasztás kritériumai között szerepel, hogy a jelölt rendelkezzen közigazgatási tapasztalattal és több éves vezetői gyakorlattal, tárgyalási szintű nyelvismerete legyen.

Hozzátette: előnyt jelent, ha a jelölt a sport és ifjúsági területen is rendelkezik tapasztalatokkal. A miniszter szerint a jelölést követő egy-két napon belül a köztársasági elnök kinevezi az új közigazgatási államtitkárt. A GYISM előző közigazgatási államtitkára, Szilvásy György azért távozott posztjáról, mert korábban üzleti kapcsolatban állt Gyurcsány Ferenccel.

A tárca az új miniszter hivatalba lépésének napján, május 19-én írt ki pályázatot a közigazgatási államtitkári posztra, a felhívás a Belügyi Közlönyben jelent meg június 2-án, ettől számítva 15 nap állt a jelentkezők rendelkezésére. Szilvásy György hétfőtől a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közigazgatási államtitkára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.