Belföld

Több mint 40-en jelentkeztek a GYISM közigazgatási államtitkári posztjára

Több mint 40 pályázat érkezett a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) közigazgatási államtitkári posztjára - közölte Gyurcsány Ferenc miniszter az MTI-vel csütörtökön.

Elmondta, hogy a pályázatokat csütörtök délután közjegyző veszi nyilvántartásba. Az államtitkár-jelölt nevét várhatóan július elején hozzák nyilvánosságra. A miniszter hangsúlyozta: nincs személyes jelöltje a posztra.

Gyurcsány Ferenc beszámolt arról, hogy a pályázatokat három olyan szakemberrel együtt értékeli, akik a magyar közigazgatásban járatosak és a minisztériumon kívüliek. A tervek szerint 5-10 jelöltet személyesen is meghallgatnak. A miniszter elmondása szerint a kiválasztás kritériumai között szerepel, hogy a jelölt rendelkezzen közigazgatási tapasztalattal és több éves vezetői gyakorlattal, tárgyalási szintű nyelvismerete legyen.

Hozzátette: előnyt jelent, ha a jelölt a sport és ifjúsági területen is rendelkezik tapasztalatokkal. A miniszter szerint a jelölést követő egy-két napon belül a köztársasági elnök kinevezi az új közigazgatási államtitkárt. A GYISM előző közigazgatási államtitkára, Szilvásy György azért távozott posztjáról, mert korábban üzleti kapcsolatban állt Gyurcsány Ferenccel.

A tárca az új miniszter hivatalba lépésének napján, május 19-én írt ki pályázatot a közigazgatási államtitkári posztra, a felhívás a Belügyi Közlönyben jelent meg június 2-án, ettől számítva 15 nap állt a jelentkezők rendelkezésére. Szilvásy György hétfőtől a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közigazgatási államtitkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik