Belföld

Minden második német nő csalja a párját

Egy felmérés tanúsága szerint Németországban minden második nő legkevesebb egyszer hűtlen a párjához. A 25 és 35 év közötti nők közül minden ötödik pedig már két vagy három alkalommal is félrelépett - derül ki a "woman" női magazin megbízásából a hamburgi Gewis-Intézet által 1400 nő és férfi megkérdezésével elvégzett felmérésből.

Ingrid Weichelt, a tübingeni egyetem társadalom kutatója erről így vélekedik: “A nők egész egyszerűen jobb menedzserek. Egy kalap alatt megkapnak munkahelyet, házasságot és gyerekeket. A szerető náluk csak további szervezési feladat”.

A hűtlen asszonyok 38 százaléka a munkahelyén ismerte meg szeretőjét. Minden ötödik asszony az interneten keres magának férfit, elsősorban olyasvalakit, aki már tartozik valakihez. “Magányos férfiak csak rövid időre vállalják a szerető szerepét, azután pedig ők akarnak az egyes számúak enni. Ezért az asszonyoknak sokkal egyszerűbb a dolguk, ha házas ember lesz a szeretőjük” – idézte a “woman” Ingrid Weicheltet.

A felmérésből az is kiderült, hogy minden második szexuális kapcsolat végét jelenti, ha a félrelépés lelepleződik. Ilyenkor az asszonyok 12 százaléka megpróbálja, hogy tartós párkapcsolatot létesítsen a szeretőjével. Ez azonban csak a legritkább esetben sikerül. A társadalomkutató szerint az ilyesmi, vagyis a szerető tartós partnerré válása az eseteknek mindössze négy százalékában funkcionál – olvasható az AP jelentésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik