Belföld

Londonban nem értik a magyar döntéseket

Élénk érdeklődés kísérte kedd este az brit fővárosban a magyar nagykövetség és az ITDH kereskedelemfejlesztési társaság által közösen szervezett szemináriumot - írja a Népszabadság.

A makrogazdasági helyzetről Kovács Álmos pénzügyminisztériumi helyettes államtitkár tájékoztatta a részvevőket. A privatizációban érintett vállalatok – Postabank, FHB, Dunaferr, Bábolna, Mol – iránt Salgó István próbálta felhívni a meghívottak figyelmét.

Az Economist Intelligence Unit igazgatója, Laza Kekic a rendezvényen elmondta: az utóbbi hetekben a megfigyelők “értetlenül állnak” a magyar makrogazdasági fejlemények előtt, amelyek nyilvánvalóvá tették a Pénzügyminisztérium és a jegybank közötti véleménykülönbséget, a gazdaságpolitikai következetlenséget. Megfejthetetlen volt számukra, hogyan kerülhetett sor néhány napon belül a forint leértékelésére, majd az irányadó kamat emelésére.

Az EIU szerint aggodalomra ad okot az, hogy a forint árfolyama nem támogatja a versenyképességet, a reálbérek gyorsan növekednek, és indokolatlan az infláció „túlbuzgó” csökkentése.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik