Belföld

Újra összeáll Simon és Garfunkel?

Lehet, hogy ismét átível az a bizonyos híd a zavaros víz fölött? A New York-i madarak mindenesetre azt csiripelik, hogy Paul Simon és Art Garfunkel a The Bridge Over Troubled Watert is előadó legendás kettős ősszel közös turnéra indul.

A hír forrása, a Billboard szerint a két zenész ügynökei máris megkezdték a puhatolózást a közös turné ügyében. Ha nem számítjuk közös fellépésüket az idei Grammy-gálán, amelyen Paul és Art a halhatatlan The Sound of Silence-t énekelte, legutóbb 1994-ben turnéztak együtt, szépszámú közönség előtt. Felléptek egyebek között New Yorkban, a Paramount stúdiójában, természetesen telt ház előtt.

Együttes szereplésük az idei Grammy-díjkiosztón már előrevetítette az újabb közös zenélés lehetőségét, noha mindkét zenész – akárcsak környezetük – makacsul cáfolta azt, amit mindenki hallani szeretett volna: igen, megint megpróbáljuk együtt.

Egyelőre nem lehet tudni, hol tart az egyeztetés. A koncertsorozat időpontja még szóba sem került, a helyszínekről még ennyire sem esett szó. A nosztalgiaturnéhoz nem lesz könnyű időpontot találni, hiszen Garfunkelnek egészen november közepéig lekötött koncertjei vannak. Simon sem ül éppen ölbe tett kézzel, hiszen a Warner Bross kiadónál megjelenő új lemezén dolgozik.

Azonban nem zörög a haraszt, ha…. A híresztelések nyomán úgy tűnik, új életre kel a Billboard Hot 100-as listán a The Bridge Over Troubled Water.

A két zenész 1981. szeptemberében a New York-i Central Pakban fél millió embert gyűjtött maga köré 11 évvel párosuk váratlan, haragmentes feloszlása után. A nagy rockeseményeket látott zöld térségben elhangzott minden fontos dal, a The Sound of Silence-től a The Bridge Over Troubled Waterig. Az eseményt, az ott felcsendülő 19 dalt film és dupla album örökítette meg. Nem mindenki emlékszik már rá, hogy a Central Parkban rendezett buli mellett több más koncertet is adtak Simonék, de ennek emléke mellett a többi fellépés képe és hangja meglehetősen elhalványult.

Ha a zenészek ügyesen lobbiznak, ismét lehet hasonló felhajtásra számítani, talán azzal a különbséggel, hogy a lemez mellé nem film, hanem DVD készül. A kettősnek két évvel ezelőtt jelent meg egy ötlemezes összeállítása, gazdagon illusztrált könyvecske kíséretében.

Paul Simon és Art Garfunkel egyébként jövőre ünnepli közös pályájuk kezdetének negyvenedik évfordulóját. Nyilván ők is, a menedzserek is tudják: ilyenkor illik letenni valamit az asztalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik