Belföld

Új tulajdonosok az MTK-nál

A jövő héten várható annak az új kft-nek a bejegyzése, amely működtetni fogja az MTK Hungária együttesét - tájékoztatta az MTI-t Fülöp Ferenc, a bajnokcsapat klubigazgatója.

Az új társaság – amelynek három magánszemély: Bukor Ferenc, Fülöp Ferenc és Ivánkovics Erika lesz a tulajdonosa – működteti majd az első osztályú felnőtt csapatot és a juniorcsapatot. Fülöp Ferenc elmondta, a klub meglévő üzleti szerződéseinek alapján biztosítva van az MTK Hungária működőképessége a jövőben is.

Mint ismert, Várszegi Gábornak, az MTK Hungária jelenlegi tulajdonosának a környezetéből már a legutóbbi bajnoki évad befejezése előtt híre ment, hogy – egyebek között tekintettel az UEFA vonatkozó előírásaira – meg kíván válni a tulajdonában lévő kék-fehér együttestől. A távirati iroda értesülése szerint a létrehozandó kft. tulajdonosai Várszegi Gábor közeli munkatársai: Bukor Ferenc üzletember, munkája mellett jelenleg az MTK Hungária FC elnöke, Fülöp Ferenc az MTK Hungária Kft. igazgatója, Ivánkovics Erika pedig a Várszegi Gábor érdekeltségébe tartozó Fotex Ingatlanfejlesztő Kft. vezető munkatársa.

Várszegi Gábor, aki a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság többségi tulajdonosa is, ugyanakkor különszerződést szeretne kötni az FTC vezetőségével, s a megállapodás lényege az lenne, hogy nem kívánja az eddigi mértékben finanszírozni az együttest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik