Belföld

Gazdára lel a 25 milliós móri vérdíj?

Ha a fegyverszakértő is bebizonyítja, hogy a nemrég a Duna árterében talált géppisztolyt használták tavaly a móri bankfiók kirablásakor, a nyomravezető – a gyanúsítottak előzetesben lévő ismerőse – megkaphatja az eddigi legnagyobb, 25 milliós vérdíjat.

Nagy valószínűséggel megkapja a 25 millió forintos nyomravezetői jutalmat az az előzetesben lévő fiatalember, aki megmutatta a rendőrségnek, hol van elrejtve a móri bankfiók kirablásához használt géppisztoly – írja a Magyar Hírlap. Ehhez a fegyverszakértőnek egyértelműen ki kell mondania, hogy a tavaly májusi bankrablásnál ezt a fegyvert használták, s a bíróságnak is el kell fogadnia a szakvéleményt bizonyítékként.

A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság június 3-án vett őrizetbe két fiatalembert, akiket a móri rablógyilkossággal meggyanúsított Hajdú László és Kaiser Ede segítőinek tartanak. A bíróság lőfegyverrel való visszaélés alapos gyanúja miatt rendelte el előzetes letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint ugyanis ők segédkeztek a több más bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsított Hajdú fegyvereinek eltűntetésében.

A lap értesülései szerint egyikük a múlt hét elején jelezte, hogy kész vallomást tenni. Állítása szerint Hajdú nem sokkal a móri vérengzés után adott neki egy táskát, hogy rejtse el biztonságos helyre. Miután nem sokkal később Hajdút letartóztatták, megnézte a táskát, amelyben egy hangtompítós géppisztoly volt. A fiatalember tavaly augusztusban döntött úgy, hogy megszabadul a fegyvertől. Csepelnél a Duna árterületén elásta a táskát, valamint a darabjaira szedett Scorpio gépfegyvert, amely múlt hét közepéig feküdt az iszapban. A fiatalember ekkor vezette el a nyomozókat a helyszínre, ahol megtalálták a fegyvert és annak összes alkatrészét.

A rendőrségnek ez lenne az eddigi legfontosabb bizonyítéka a bíróság előtt. A lap úgy tudja, a nyomozás vezetői éppen ezért nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy a beismerő vallomást tevő, előzetesben lévő gyanúsítottnak kifizessék a rekordösszegű, 25 millió forintos nyomravezetői jutalmat.


Forrás: Magyar Hírlap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik