Belföld

Csődközelben a Fonó – a kultúrtárca segítene

A kulturális minisztérium szeretne segíteni a csődközelbe jutott Fonó Budai Zeneháznak, a tárca mindent elkövet azért, hogy a Fonó életben maradjon - mondta Koncz Erika szerdán az MTI-nek.

“Meg kell vizsgálni a kulturális intézményben kialakult helyzetet” – mondta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) helyettes államtitkára. A Fonó Budai Zeneház ügyvezető igazgatója a minap tudatta az MTI-vel, hogy az intézmény súlyos anyagi gondokkal küszködik, segítség nélkül ősszel megszűnhet a zenei műhely.

László Sándor közlése szerint az aggasztó körülmények a Fonó eddigi profiljának drasztikus megváltoztatásához, végeredményben pedig az intézmény bezárásához, javainak elárverezéséhez és tevékenységének végleges megszüntetéséhez vezethetnek.

Koncz Erika szólt arról, hogy a Fonó nem tartozik a tárca által fenntartott intézmények közé, ezért a működéséhez nem tud támogatást adni. – A zenei műhely országos programjait viszont felkarolja, azokat eddig is segítette anyagilag a minisztérium – tette hozzá.

A tárca 1997 óta támogatta a Fonó Utolsó óra című programját, amely tavaly zárult. Koncz Erika szerint a Fonó problémáját a leghatékonyabban összefogással lehetne megoldani, a tárca is csak úgy tud segítséget nyújtani, ha a Fővárossal összehangolva teszi azt meg. A helyettes államtitkár ismeretei szerint a Fővárosi Önkormányzat 7 millió forintos gyorssegélyt adott a Fonónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik