Belföld

Átalakítják a román kormányt

A román Szociáldemokrata Párt Állandó Bizottsága tegnap délután döntött a kormányátalakításról - írja a kolozsvári Szabadság című lap. Az Adrian Năstase pártelnök által vezett ülésen jelen volt a párt 14 alelnöke és az SZDP titkárai. A döntés értelmében az eddigi 22 minisztérium helyett 14 marad.

Az ülést követôen a pártelnök bejelentette az új, karcsúsított kormány régi-új tagjait. Ennek értelmében Adrian Năstase miniszterelnök kormányában részt vesz Dan Ioan Popescu gazdasági és kereskedelmi miniszter, Mihai Tănăsescu pénzügyminiszter, Ilie Sîrbu mezôgazdasági, erdészeti, vízügyi és környezetvédelmi miniszter, Ioan Mircea Pascu honvédelmi miniszter, Miron Mitrea szállításügyi, építkezésügyi és turisztikai miniszter, Dan Nica távközlési miniszter, Hildegard Puwak európai integrációs miniszter, Răzvan Teodorescu kulturális és vallásügyi miniszter, Rodica Stănoiu igazságügyminiszter, Elena Dumitru, munkaügyi és családügyi miniszter, Alexandru Atanasiu oktatási, ifjúsági és kutatásügyi miniszter, Ioan Rus közigazgatási és belügyminiszter, Mircea Goană a külügyminiszter, Mircea Beuran egészségügyi miniszter, Serban Mihăilescu, kormányfôtitkár.

További hat tárcanélküli miniszterrôl is döntés született Gabriel Oprea, Eugen Dijmărescu, Vasile Puscas, Marian Sîrbu, Ionel Blanculescu és Acsinte Gaspar személyében.


A Nine O’clock News romániai hírforrás szerint három korábbi miniszter a kormányzó párt vezetőségébe került be: a volt közigazgatási miniszter, Octav Cozmanca ügyvezető alelnök lesz a PSD-ben. Leonard Cazan korábbi fejlesztési miniszter és Dan Agathon volt turisztikai miniszter is párttisztséget kap.


 

Ellentmondásos hírek érkeznek Kínából a vakcinák hatásosságát illetően, de még 50 százalék is megvéd a súlyos betegségtől. Társadalmi szinten viszont most üt vissza az eddigi titkolózás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.